2020 Yılının Sağlık Yöneticileri Ödüllerini Aldı

Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneğimiz, Ülkemizin Sağlık ve sosyal güvenlik politikalarına, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesine sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunarak, yurt içi ve yurtdışında tıbbi yardım faaliyetlerinde bulunmak, sağlıkla ilgili her alanda projeler, geliştirmek, sağlık alanında Ülkemizi bulunduğu noktadan daha iyi yerlere taşımak, ulusal ve uluslararası düzeyde ülkemizi en iyi şekilde temsil eder nitelikte işler gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bir ekipten oluşmaktadır.

2013 yılından beri tek yürek, tek bilek olarak bir arada bulunan ekibimiz, Çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak halk sağlığı eğitimleri vermiş, halkın bilinçlenmesine katkıda bulunmuş, Dünya İslam Sağlık Örgütünün kuruluşu, Sağlık Yöneticileri Kongresi, İstanbul Sağlık Raporu çalıştayı, Çeşitli Üniversite gençlik Projeleri, Halka Yönelik İlk Yardım Projeleri, 15 Temmuz Programı, Sağlıkta Şiddet projeleri, Sağlık hizmeti sunan, kurum ve kuruluşlarla birlikte bilimsel ve teknolojik araştırmalara öncülük etmek gibi bir çok proje gerçekleştirmiştir.

2020 yılını Covid-19 korkusu ile yaşadık bu korku tüm halkımızı etkiledi. Tabii ki bizler oturduğumuz evlerde, çalıştığımız iş yerlerinde, yaşadığımız mekanlarda virüsten uzak ama yine de Covid-19 korkusu ile yaşarken Sağlık çalışanları Covid-19 ile iç içe yaşadı. Bu esnada özellikle yöneticilerimiz belki de haftanın 7 gününü, günün de 24 saatini pandemi nedeni ile Covid-19 virüsünün cirit attığı ortamında geçirmek zorunda kaldı.

Özellikle İstanbul’da tüm hastane yöneticileri canla ve başla çalıştı ve pandemi sürecini çok güzel yönetti. Bizim gözümüzde tüm sağlıkçılar, Sağlık yöneticileri kendini kanıtladı ve hepsi alanının en iyisi, en iyi yöneticisi olmayı hak ettiler.

Bizler de Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği ile ortaklaşa saglikciyiz.com.tr sitesinde bir nebze konuya farkındalık oluşturmak ve canla başla çalışan yöneticilerimizi halkımızın gözünde de onurlandırmak için bir anket düzenledik.

Anket toplamda 15 kategori olmak üzere İstanbul geneli "67 Başhekim, 64 Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü ve 48 Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü" 39 İlçe Sağlık Müdürü ve Şube Müdürleri şeklinde kategorize edilerek oylamaya sunuldu. Anket çalışmamızda haksızlık ve kayırma olmaması için bir kişi bir oy kullanabilme esasına göre ayarlama yapıldı ve bu esaslara göre oy kullanımını sağlandı.

Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği ve Saglikciyiz.com.tr olarak bundan sonrada Ülkemizin sağlık alanında ilerlemesi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği ilkeler doğrultusunda yeni projeler üretmeyi, ilkleri yapmayı hedefliyoruz.

COVİD-19 ile verdiğimiz savaşta hem ön cephede hem de arka planda savaşan sağlık yöneticilerimize de gecenin sonunda ödülleri sunuldu. Halkımızın oylarıyla İstanbul ilinde 2020 yılının en iyi sağlık yöneticileri olarak seçilen;

2020 yılı Sağlık Yöneticileri anketi ile ödül alan yöneticiler;

Yılın en iyi hizmet eden yöneticisi özel ödülü,

• Prof. Dr. Kemal Memişoğlu

En iyi hizmet eden Başhekimler Kategorisinde,